Açıklanan yangın kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Sahip oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 zaman olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet zarfında, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak tanılamarken gayrı taraftan ise bölümler ortada alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Malik oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış kapıları, üretim sürecinde kazanmıştırkları metanet ile teamüllevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının cenahı rabıta son merhale farklı hediye skalasına sahiptir.

Bir gestaltda kullanılan müşterek merdivenlerden yangın ve öteki ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir konstrüksiyondadır.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya belirli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden imal edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Yangın kapısı kilidi takılırken uyanıklık edilmesi gereken en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, panik bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Yangın Yangın kapısı istanbul fiyatı kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona metanet sağlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında tercih edilen bir malzemedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı Kolu aşağı harbi itilerek bapnın kolay açılmasını sağlayıcı Panik Cenah örgüsında kullanılır. Tehlike takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve düzgün olmalıdır.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bentlı olarak değişmiş olur.

Başka nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir güçlük konulması durumunda, yangın bapsına revan koridor zait eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri sınai tesislerde iki farklı vadiı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu uydurmak muhtevain kullanılmaktadırlar.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page